top of page
image.png

EU-KONTROLL

icon - åpningstider  black

Man - fre, kl 08:00 - 16:30

img - header yellow/black fading

32 80 45 10

icon - Air Condition

EU-KONTROLL PRISLISTE

EU-kontroll

Kontroll hvor vi sjekker alt fra bremsesystemer og lys til styring og avgassutslipp, og sikrer at kjøretøyet ditt er trygt både for deg og miljøet

Etterkontroll
Etterkontrollen gir en grundig gjennomgang av de utbedrede feilene for å bekrefte at reparasjonene oppfyller de nødvendige sikkerhets- og miljøkravene.

kr 1 179,-

kr 490,-

BESTILL TIME I DAG - VI HAR KORT VENTETTID!

NÅR MÅ BILEN PÅ EU-KONTROLL?

Legg inn registreringsnummer på bilen og sjekk når det er tid for EU-kontroll. 

img - norsk flagg

N

SJEKK TID

.

BAKGRUNNEN FOR EU-KONTROLL

Hensikten med en EU-kontroll er å avdekke uregelmessigheter ved et kjøretøy med tanke på miljø og sikkerhet. Kontrollen er i utgangspunktet et offentlig anliggende men verksteder godkjent for EU-kontroll utfører de fleste kontrollen i Norge.

 

Kontrollen er bygget opp systematisk av offentlige myndigheter,men en mange avgjørelser krever et skjønn. Kontrollen skal beskrive kjøretøyets tilstand i kontrolløyeblikket, den skal derfor ikke forveksles med en teknisk sjekk med tanke på en situasjon som ligger frem i tid.

DINE RETTIGHETER TIL Å KLAGE

Dersom man som kunde ønsker å klage, kan man enten klage til verkstedet som har utført EU-kontrollen, eller man kan klage til Statens Vegvesen.

Man kan også ta en ny Eu kontroll på et annet verksted ,men man kan ikke klage til et annet verksted på en EU-kontroll utført av andre.

Etterkontroll kan utføres på et annet verksted enn der man tok kontrollen.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Gjør dere EU-kontroll på bobiler? 
- Nei, dette utfører vi ikke

Hvor tidlig kan jeg ta EU-kontrollen?
Så lenge EU-kontrollen er godkjent innen fristen, kan du som bileier selv velge hvor tidlig du ønsker å gjennomføre kontrollen. Velger du å ta EU-kontrollen tidligere enn to måneder før opprinnelig frist, vil din neste frist bli datoen for gjennomført EU-kontroll.

 

Kan jeg ta EU-kontroll hvis bilen er avskiltet?
Ja, men da må du ha prøveskilter fra Statens Vegvesen


 

bottom of page